Daklekkage

Er kunnen veel verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan een lekkend dak. Weersomstandigheden en temperatuurverschillen bijvoorbeeld. Een lekkage van een dak kan voor veel schade aan een woning zorgen. Het is daarom belangrijk snel in te grijpen en toekomstige lekkages te voorkomen.

Wisselende weersomstandigheden zijn bekende oorzaken van lekkages. Waar in de zomer de temperatuur flink kan oplopen, kan het in de wintermaanden juist erg koud zijn. Dit kan tot schade aan het dak leiden. Maar ook in de lente en herfst, wanneer er veel regen valt, kan een dak dit soms niet verdragen waardoor een lek ontstaat. We helpen bij het vinden van de lekkage, het verhelpen van het probleem en nemen maatregelen om een lekkage in de toekomst te voorkomen.

OpsporenHet is zaak een lekkage snel op te sporen. Dat is vaak niet eenvoudig, omdat een lek in het dak zich vaak niet recht onder de plek bevindt waar het binnenvalt. Met onze ervaring, kennis en speciale apparatuur zijn we in staat de precieze plek van de lekkage te lokaliseren. Onze professionele dekdetectie zorgt voor een snelle reparatie. Zo voorkom je meer schade aan de woning.

Snel oplossenWe raden aan snel te handelen. Daardoor blijft de schade mogelijk beperkt en gaat het je niet onnodig veel geld kosten. Als je wilt dat het op een snelle en vakkundige wijze verholpen wordt, kun je direct contact opnemen.

In sommige gevallen blijkt een lekkage uit het dak te komen terwijl het afkomstig is van waterleidingen. Er zijn vaak veel koppelingsstukken geplaatst in leidingen. Die kunnen na verloop van tijd gaan slijten. Ook de waterleiding zelf kan door slijtage scheurtjes vertonen.

Bij een daklekkage die pas na een paar dagen vastgesteld wordt, kan de schade snel oplopen. We maken het mee dat mensen op vakantie zijn en bij terugkomst een lekkage ontdekken. Er zijn ook gezondheidsklachten waar aan gedacht moet worden. Als je niet over gaat tot reparatie kan een lekkage tot hoge luchtvochtigheid leiden. Te veel vocht is slecht voor mensen en dieren. Een geïrriteerde huid, benauwd gevoel en hoofdpijn zijn mogelijke gevolgen.

Een hoge luchtvochtigheid heeft niet alleen een slechte invloed op mens en dier, maar ook materialen kunnen beschadigd raken. Schimmels, bacteriën, ongedierte en formaldehyde (een giftig gas met een prikkelende geur) zijn de belangrijkste gevolgen.

Plat dakWanneer het water door het platte dak de woning binnen komt, is snelheid geboden. Met emmers en bakken kun je het water opvangen, maar om meer schade te voorkomen, is het aan te raden snel het lek te repareren. Zeker het opsporen van een lekkage in het platte dak kan behoorlijk wat werk kosten. Door ons in te schakelen, weet je zeker dat het lek op de juiste manier verholpen is. We kunnen ervoor zorgen dat het lek in het platte dak binnen de kortste keren weer gedicht is. Heb je spoed bij een daklekkage? Dan komen we direct langs, inspecteren de situatie en gaan aan de slag.

PannendakEen lekkage in een pannendak komt ook voor. Bijvoorbeeld als gevolg van een hevige storm waardoor dakpannen van het dak gewaaid zijn. Het voordeel is dat een daklekkage hier relatief gemakkelijk is vast te stellen. Ook de reparatie is doorgaans goedkoper, doordat er enkele pannen goed gelegd of vervangen dienen te worden. Als alle dakpannen goed liggen, dan zit de lekkage waarschijnlijk in de naad. Wij hebben apparatuur om de lekkage te kunnen opsporen. Ook bij aansluitingen van een dakkapel kunnen zich problemen voordoen. Soms blijkt de isolatie van een dak niet goed te zijn aangebracht.

ReparerenWij zijn specialist in het herstellen van een dak. Zowel bedrijven als particulieren zijn we van dienst. Bij alle soorten schade aan het dak kun je met ons contact opnemen. Tref ondertussen zelf noodregelen zoals de opvang van water in emmers. Na een grondige inspectie kunnen we het euvel verhelpen. Soms kiezen we ervoor een gat slechts lokaal te dichten. Meestal is een lekkage echter een teken dat er meer onderhoud nodig is. Dat brengen we uiteraard allemaal in kaart. We leggen de werkzaamheden vervolgens vast in een vrijblijvende offerte.

KostenindicatieDe kosten zijn afhankelijk van onder meer de dakbedekking. Bijvoorbeeld bitumineus, kunststof of groen dak. Bij een schuin dak kan het gaan om dakpannen, riet, leien, maar ook metaal. Bekijk ook de prijstabel over nieuwe dakbedekking om een daklekkage te verhelpen hebben. De prijs is verder van meerdere factoren afhankelijk zoals de grootte en moeilijkheid.

VerzekeringVoor een vergoeding door de verzekering is snelheid noodzakelijk. Om een maximale vergoeding te verkrijgen, moet je kunnen aantonen dat je snel offertes hebt aangevraagd. Bij schade door lekkage krijgen we te maken met twee verzekeringen, namelijk de inboedel- en de opstalverzekering. Het kan ook zijn dat beide verzekering van toepassing zijn. Denk hierbij aan waterschade aan spullen in de woning en schade aan stucwerk.